Важни въпроси и отговори при подбора на масло за автомобила ни

car parts

Всеки един горд собственик на първи лек автомобил е поставен върху спорната тема какво двигателно масло да подбере. В този конкретен случай може да разчита на няколко източника за съвет – автосервизи, интернет, приятели и също така пренебрегваните, а и в много случаи загубени наръчници за поддръжка на Колата. Ще Ви дадем желаните указания, защото правилният избор е доста важен за правилната дейност и дълъг безпроблемен живот на автомобилния двигател.

Какво точно е вискозитет на моторното масло? Безсъмнено това е индекс за наситеността на маслото. Докато е студено е правилно да шофирате с по-нисък вискозитетен лубрикант, гарантиращо по-лесен старт на автомобилния двигател, понеже ще коства по-малка мощ от двигателя поради по-малкото съпротивление при движещите се части. По-гъстите масла са създадени за големи натоварвания и температури.

Какво означават числата и буквите при отделните масла? Главното число издава студеният вискозитет на моторното масло, а следващото число вискозитет при завишени градуси. Буквичката W, която ги разделя идва от “Winter” (“Зима” – превод от английски език).

Каква е разликата м/у минерални и синтетични масла? Минералните масла са основни, добити в преработката на петрол в сурово състояние. Те се използват главно при по-стари автомобили, на които двигателите са значително изхабени. Синтетичните моторни масла са подправени базови с прибавки (дисперсивни агенти, детергенти, модификаторите на триене, антиоксиданти и т.н.). Те са по-издържлив на много високи градуси, предпазват по-удачно мотора на колата, разполагат с по-малка летливост и по-бавно се окисляват. Има и полусинтетични масла, те са междинния избор между основните.

Може ли да познаем истинското моторно масло от менте? За съжаление, пазарът на автомобили е претъпкан от наподобяващи изделия с несигурен произход, като може да увредят здравето и работните показатели на вашата кола. Трудно би било на начинаещ потребител да ги различи, но налице са редица фактори, и те е нужно да будят. Основният е сумата на моторното масло. Даже и да е на промоция, тя не трябва да е прекалено ниска сравнена с други предложения на пазара. В същото време инспектирайте и мненията за търговския обект, който я предоставя.

Каква точно марка двигателно масло да вземем? Намерете моторно масло 1-во според строгите изисквание на производителя, а като спомагателен елемент можете спокойно да приемете и референциите от други автомобилни водачи, имащи направени впечатления от ползването.

Посетете ни: акумулатори цени