Какво точно би трябвало точно да знаете за цикленето на паркет

parquet flooring

Защо е важна редовната грижа за естествения паркет?

Желаете ли машинно циклене за паркет? Естественият паркет ще е едно от нещата, които будят най-голям комфорт в дома ви. И не само това, той притежава много качествени топло и шумоизолационни качества и дори при относително неправилна поддръжка, отново да има продължителен живот.

Ако искате да се запази в добро положение също, е важно да отделите определени грижи за естествения паркет. Също така, ако искате да се получи точно това, той трябва да бъде държан и в добро състояние, понеже в противен вариант има риск паркетът не само да започне да изглежда демоде, но също така и да скърца, реално да се подува и да ви дразни.

Цикленето на паркетната настилка е от значение, ако наистина желаете да запазите хубавия цвят на паркета, също така и цялостта му. Естественият масивен паркет е ценна настилка, която лесно може да заприлича на чисто нова.

Какво точно представлява машинно циклене и какво е нужно да знаете за него?

Цикленето на паркет е почистване на естествения паркет от стария лак, който отстранява и абсолютно всички зацапвания, неравности, наранявания и вдлъбнатини по него. Точно така старата настилка се обновява, без да трябва да се подменя, това ви пести финанси, време и други ценни ресурси. Машинното циклене се върши със специализирани паркето-шлифовачни уникални машини, на които се слагат най-различни типове шкурки, които премахват горната част на паркета.

Ако случайно също паркетната настилка ви е доста амортизирана и повредена, може да се наложи демонтаж, почистване и изцяло пренареждане на паркетните плочки, като в действието е възможно да потрябва да закупите напълно нови такива, при вариант че някоя част от старите се за премахване. По-голямата част от професионални фирми за машинно циклене на паркет разполагат с всички необходими елементи за подмяна на стара настилка с чисто нова, затова няма да бъде нужно вие да се занимавате с намирането на чисто нови паркетни плочки.

Точно след цикленето на паркета, празнините се пълнят със стърготини и смола без цвят. Накрая се слага лак, като ако желаете, паркетът е възможно да бъде байцван или боядисан в друг цвят.

Тъй като цената за машинно циклене на паркет са различни в зависимост от вида на паркетната настилка, подредбата му и ползваните материали, с които ще бъде третиран, най-добре е да направите предварителна консултация с компания.


Редовната грижа за вашия собствен естествен паркет е изключително важна, тъй като това е инвестиция в една от най-добрите видове настилки, които може да имате в дома си. Без значение дали става дума за паркет, който е в жилището ви от десетилетия насам, или за нов, който сте сложили съвсем наскоро, цикленето му е съществен елемент от дългия му живот.

Натисните тук и разберете всичко за циклене на паркет софия