Каски за Мотоциклет – защо ще са ни необходими плюс как да си изберем добрата

Едва ли има привърженик на бързите скорости, който да притежава нужда от убеждаване от важността на оригиналните моторни каски. Всеки един запален моторист често е превърнал каската в нещо много повече от водеща мярка за безопасност. Плюс това каската е и аксесоар, съставна част от цялостната визия на моториста, както и допълнение към изгледа на дадения мотор.

Но в действителност макар необходимостта от каски за мотор да изглежда повече от очевидна, често пъти начинаещите фенове или по-самоуверените водачи решават да ги изключат, защото ги намират за неудобни, страшно скъпо струващи или абсолютно ненужни. Но парите в високо качество каска е това, което може да спаси живота на водача, да го предпази от травми и да му намали множество неприятни изживявания от удар, лоши метеорологични условия и други.

Точно какво трябва да имате предвид малко преди избирането на моторна каска?

Пазарът предоставят голям избор от различни типове и ценови класове каски за мотоциклет. Факторите, които трябва да имате предвид за избиране на каска, са здравина, марка, сертификат, комфорта, вид, разбира се, цена също въпреки, че не абсолютно винаги тя да е напълно сигурен критерий за качество.

Ще е нужно да сте измерили обиколката на главата си, точно преди да отидете в магазин за каски за мотор, макар че в края на краищата ще трябва да пробвате различни типове, за да решите кой е най-добрият за вас. Съществуват три различни форми на главата: продълговата, средна и овална. Твърде вероятно ще купите моторна каска директно на място в специализиран магазин, ето защо и да не успеете да решите каква точно форма каска за мотор ви е необходима, експертите гарантирано ще ви помогнат.

Каква е правилната каска според bobimx.com?


Каската е нужно да ви бъде приятна, а точно това означава да не е нито много стегната, нито твърде отпусната. В идеалния вариант тя прилепва плътно на главата ви и малко по малко ще я усетите като естествена част от тялото и екипировката. Добре е да вземете под внимание на неуспоримия факт, че каските за мотор се отпускат веднага след кратка употреба.

След като се опитате да я премахнете, тя не бива да излиза лесно и бързо, а докато разклатите глава, каската не трябва да се движи. Ако по скалпа ви има протривания, червени следи или други наранявания след проба и символично носене, значи не сте избрали правилен модел. Желателно е мото каската ви да има много отвори, за да дишате. Не трябва и да нарушава видимостта ви.
Качествен сертификат

Разбира се, повече от важен е сертификатът на моторните каски, тъй като той ви дава гаранция качество и сигурност. Стандартите за качеството са:
● DOT (сертификат за съвсем малко ниво на качество в САЩ)
● ECE22.05 (сертификат за минимално ниво на качество в Европейският съюз)
● ACU GOLD (сертификат, че моторната каска е годна за пистови състезания, който важи за Великобритания).
Мото каските са много повече от принадлежности. Те са нещо, което би могло да спаси здравето и живота ви, затова не ги подценявайте и не ги забравяйте вкъщи преди път – независимо дали планирате той да е продължителен, или кратък. В крайна сметка, най-главната част от самото пътуване е не само да стигнете до крайната цел, но и след това да се приберете у дома.

Потърсете в сайта ни също и ръкавици за мотор