Точно кога имаме необходимост от зимни и летни автомобилни гуми

tyres

В изминалите години една от най-обсъжданите теми сред шофьорите е това наистина ли гумите за зимни условия трябва да бъдат задължителни или не.

Реално има значителен брой разногласия разбира се. В действителност, в Страната няма официално избран, задължаващ ни да управляваме леката кола с помощта на зимни гуми през зимния сезон или пък летни през летните месеци.

Независимо от всичко това, е добре да сме запознати с това през кои периоди с кой модел е нужно да „обуем“ мпс-то си, за да осигурим своята, тази на пътниците и останалите членове в движението сигурност.

Главната максима дали имаме необходимост от зимни или летни автомобилни гуми е температурата на въздуха. Ако тя падне под 7 градуса по Целзий, то зимните гуми се превръщат в подходящия избор.

Какво трябва да знаете да знаете зимните и летните гуми ?

Това дава по-добро сцепление на автомобила с мокра, заснежена или дори замръзнала настилка. Обикновено цикъла за шофиране на автомобил с летни гуми са от началото на месец Април до края на месец Септември, а този на зимните – от първите дни на Октомври до последните дни на Март.

За да се насочим по-правилно за избора на вид гуми през характерните месеци на годината ще се доверим на експертите от една от водещите марки за изработване на автомобилни гуми – Continental. Според може би един от големите в този бизнес, съществуват няколко варианти за избор на автомобилни гуми в зависимост от сезона:

При температура повече от 15 градуса и сух асфалт – за по-съкратен спирачен път и контролиране на леката кола се препоръчват летни автомобилни гуми.

За над петнадесет градуса и влажен асфалт – за по-съкратен спирачен път и добра защита срещу аквапланинг се предлагат летни, но също така и зимни гуми за защита от „воден джоб“.

При температура под седем градуса, комбинирана със сняг, дъжд, слана или лед – за по-малък път на спирачките и предотвратяване на свободно пързаляне се предлагат зимни гуми с грайфер над три мм. дълбочина.

Сами можете да научите защо точно летните гуми са препоръчителни за шофиране в летните месеци, пролетта и в началото на есента, в сравнение със зимните гуми по време на мразовитите периоди, предразполагащи към заледени, заснежени или заскрежени участъци от пътната мрежа. Често подборът на правилни гуми би могло да предпази наистина много хора.

В сайта на GumiMax ще намерите подробна информация за евтини гуми за джип